Uitgeven

Ik geloof heilig in 1 plus 1 is drie. Zeker als het om het uitgeven van je boek gaat. Een uitgever levert toegevoegde waarde. Althans, een goede uitgever. Niet iedere auteur/ondernemer wil zijn boek bij een uitgever uitgeven. Dat hoeft ook niet. Als er aan een lijstje voorwaarden is voldaan, is het goed te doen om je boek in eigen beheer uit te geven. Wat verstandig is hangt af van heel veel verschillende zaken. Hoe groot is je eigen netwerk? Hoe slagvaardig ben je als het gaat om marketing? Heb je de juiste mensen om je heen die je kunnen helpen om je boek uit te geven?
Het uitgeven van een boek is een vak. It takes a village to raise a child, en it also takes a village om een boek te maken.

Een goed boek, wel te verstaan. Niet zo’n boek waarvan ik van een kilometer afstand al ruik en zie dat het in eigen beheer is uitgegeven: een in elkaar geknutselde omslag (want de buurjongen heeft best wel een goed gevoel voor kleur), de bladspiegel die niet deugt (mijn nicht maakt de folder voor het zangkoor uit het dorp en die kan best een boek opmaken) en een bulk taalvauten van hier tot Tokio. Jammer, pennywise, poundfoolish. Wat een goede uitgever is en wanneer het wel haalbaar is om je boek in eigen beheer uit te geven, daar wil ik best een kwartiertje met je over praten. Daarna ga ik een fee berekenen. Maar.. je mag me altijd bellen.

Wil je graag een deskundig advies voor het uitgeven van je boek? Maak een afspraak met me.