Boekbesprekingen

In de afgelopen jaren heb ik tientallen boeken besproken op Golfbrekerradio.
Soms vragen mensen mij: ‘Waarom doe je dit nou? Managementboeken notabene!’.
Dat is beroepsdeformatie denk ik. Doordat ik ruim 20 jaar trainingen gegeven heb binnen grote en kleine organisaties op het gebied van verandering, effectiviteit, communicatie en samenwerking, heb ik een sweet spot ontwikkeld voor mensen die binnen die organisaties aan het werk zijn. En voor de schrijvers van managementboeken die vaak uit eigen ervaring, een poging doen om een helpende hand te bieden. (natuurlijk, commerciële redenen om een boek te schrijven spelen ook een rol, maar dat mag de pret niet drukken).
Een tweede reden waarom ik dit leuk vind is omdat ik het altijd een grote kunst vond om moeilijke dingen makkelijk uit te leggen. Dat kon ik behoorlijk goed en daarom zijn de meeste van de boeken die ik geschreven heb, bestsellers of eversellers geworden.
Ik smul van boeken die goed geschreven zijn, en waar ik iets uit leer.
Verder ben ik gek op ondernemers. Vaak zijn het leuke mensen die houden van doorpakken. Dat vind ik inspirerend. Ik laat me dan ook graag voeden met de wijsheden van anderen.
De namen staan nog niet allemaal bij de boekbesprekingen, maar er wordt aan gewerkt.

In 10 stappen grip op Groei en Grilligheid voor een beter bedrijfsresultaat
Gwen Dudok van Heel

Extreem klantgericht
Danielle de Jonge

Het monster met de Gouden Ogen , presentatie en mediatraining voor sprekers in de spotlights
Machteld Kooy

Fifty Fifty, een stappenplan voor het bevorderen van de doorstroom van vrouwen naar de top
Robert Vos

Alles wat PR bureaus je niet vertellen
Aaron Mirck

Do It Yourself Goeroe (DIY Goeroe)
Raymond de Looze

Als je begrijpt wat ik bedoel
Marcel Lemmens

Echte leiders gezocht
Lydia Bos

Vergader jezelf gelukkig
Rik Nijkamp | Bart Groenewoud | Ernst van Dam